a Kör trilógia

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik. Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg… Mats Strandberg és Sara Bergmark Elfgren trilógiája újabb skandináv bestseller, 21 nyelvre fordították le. Az első kötet már magyarul is olvasható. A második kötet fordítása 2013 tavaszán érkezik

Állandó oldalak

Friss topikok

Címkék

Ida is belép a képbe

2012.10.23. 14:57 paddington

Ida Holmström áll ott állandó kíséretével, Juliával és Feliciával. Ők hárman Niki, Viki és Tiki, a Kacsamesék kiskacsái szőkített kiadásban.

– Elias Malmgren – folytatja Ida.

– Honnan veszed? – kérdezi Gustaf.

– Kihallgattunk néhány tanárt – feleli Julia.

Ida gyilkos pillantást vet Juliára, nem rejti véka alá, hogy mennyire idegesíti, amiért a másik félbeszakította személyes show-műsorát. Aztán kerekre nyílt kutyaszemekkel Gustafra pillant.

– Hát nem szörnyű?

Mielőtt Rebecka összejött Gustaf-val, Ida mindig levegőnek nézte. Az évzáró utáni napon azonban felhívta Rebeckát, hogy megkérdezze, eljön-e fürödni a Bánya-tóba. Mintha világéletükben barátnők lettek volna. Bár Rebecka azonnal átlátta a visszás helyzetet, nem merte visszautasítani az invitálást. Valójában halálosan fél Idától.

– Sosem bírtam megérteni az öngyilkosokat – töri meg a csendet Felicia.

Ida egyetértően bólint.

– Szerintem is tökre önző dolog. Képzeld, mit érezhetnek a szülei, konkrétan.

– Nyilván nem érezhette magát valami jól a bőrében – teszi hozzá Rebecka. és nyomban el is hallgat, annyira nyálasnak hallja saját hangját.

– Tuti, hogy totál depis volt – vágja rá Ida. – De hát baja mindenkinek van elég, és még sem öljük meg magunkat kapásból. Ha mindenki ennyire sajnálná magát, hamarosan kihalna az emberiség.

– Szerintem buzi volt – mondja Felicia.

– Aha, azok gyakrabban lesznek öngyilkosok, olvastam valahol – tájékoztat Julia.

– Ne adjátok már a hülyét, nem emlékeztek, milyen csúnyán kicikizték miatta? – szakítja őket félbe Gustaf.

– Tudom, Gé.

Rebecka megpróbálja eltüntetni az arcára kiülni akaró grimaszt. A „Gé” becenév Ida saját találmánya. Senki más nem használja rajta kívül.

– ...de most őszintén – folytatja Ida –, szerintetek létezik, hogy valaki arra kényszerítette Eliast, hogy pont azokat a ruhákat hordja, és sminkelt arccal járjon suliba?

Julia és Felicia helyeselnek, Ida a támogatástól még jobban felbátorodva folytatja.

– Konkrétan szerintem, ha annyira gáz volt neki ez az egész, legalább megpróbálhatott volna egy kicsit alkalmazkodni, lehetett volna valamivel normálisabb. Nem úgy értem, hogy saját hibájából közösítették ki, de nem nagyon tett ellene semmit.

Rebecka Idára bámul, a  lány szemmel láthatóan nem zavartatja magát. Arckifejezése egyenesen várakozással teli, amint Gustafra pillant.

– Ida, ne már – szól rá a fiú. – Hogy te milyen egy rosszmájú némber vagy! Hát már soha nem fáradsz el? Azért néha pihenhetnél egy kicsit.

Ida pajkosan kacsint egyet, aztán erőltetetten felnevet.

– Atyám, milyen jófej vagy te, Gé – mondja, majd Julia és Felicia felé fordul, azok elbizonytalanodva egymásra pillantanak. – A pasiknak mindig tök durva a humoruk.

A bejegyzés trackback címe:

https://kortrilogia.blog.hu/api/trackback/id/tr464864530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása