a Kör trilógia

Engelsfors. Egy apró csodás kis város Svédországban, ahol 6 lány épp csak elkezdte a középiskolát. Semmi közös nincs bennük - kivéve hogy mindegyikőjükben ősi ördögi erő lakozik. Azt mondják boszorkák. Egy ősi prófécia állítja, hogy ők a kiválasztottak. Ettől a naptól kezdve a gimiben már élet vagy halál a tét. És a lányoknak még sok mindent meg kell tanulniuk saját erejükről is. Az idő csak fogy. Valami vadászik rájuk, és ha nem ők találják meg előbb és pusztítják el azt, akkor ők halnak meg… Mats Strandberg és Sara Bergmark Elfgren trilógiája újabb skandináv bestseller, 21 nyelvre fordították le. Az első kötet már magyarul is olvasható. A második kötet fordítása 2013 tavaszán érkezik

Állandó oldalak

Friss topikok

Címkék

Anna Karin láthatatlanná válik

2012.10.23. 14:55 paddington

Anna-Karin szeretné, ha már ősz lenne.

A kerítéskapunál áll, végigjártatja tekintetét az iskolaudvaron. Körös-körül nyáriasan lenge ruhákba öltözött diákok nyüzsögnek. Mindenütt napbarnított lábak, karok és dekoltázsok. Ő meg legszívesebben belebújna agyonhordott posztókabátjába, a fejére sapkát húzna, a kezét pedig a nagypapaféle kötöttkesztyűbe dugná.

Ma farmert vett föl és egy túlméretezett tréningfelsőt a szintén óriási t-shirtje fölé. A hőmérséklet már a húsz fokot is meghaladja, de inkább legyen melege, minthogy egy négyzetcentivel több látszódjék a bőréből.

Az egészet persze mindig bonyolult mérlegelés előzi meg, mivel azt sem akarja, hogy túlságosan melege legyen. Most például két oldalt egy kicsit eltartja magától a karjait, hogy ne keletkezzen izzadtságfolt a hóna alatt. Egyszer hetedikben valaki úgy ment neki az ebédlőben, hogy a pólójára fröccsent a poharából a víz. Erik Forslund épp mellette állt, és rögtön elüvöltötte magát, hogy izzad a cickója. Ezután iskolaszerte annyira népszerűvé vált az „izzadós bige” gúnynév, hogy a felsőtagozatos évek végéig rajta maradt. Nem szeretne okot adni rá, hogy a gimiben bárkinek eszébe jusson valami hasonló.

Az iskolaudvar kezd kiürülni. Anna-Karin lehajtott fejjel, mellén keresztbefont karral követi a többieket. Olyan melltartót kezdett használni, aminek látszólag kicsinyíteni kellene a melleit, de a tükörben semmi különbséget nem sikerült felfedeznie.

Mikor Anna-Karin belép az iskola épületébe, meglátja Rebecka Mohlint. Rebecka az osztálytársa, a fiúját Gustaf Åhlandernek hívják. A lépcső mellett álldogálnak, átölelik egymást. Anna-Karin elfordítja a tekintetét, lüktető éjfekete önsajnálat tölti el. Rá soha egyetlen pasi sem fog úgy nézni, ahogy most Gustaf nézi Rebeckát.

– Szia – köszön neki Rebecka, amikor elmegy mellettük.

– Szia – utánozza Gustaf.

Csak az osztályterembe érve nyugszik meg egy kicsit, miután leült a helyére a legelső sorban a fal mellé. A kezét zsebre dugja. Hozzáér Peppar pici meleg testéhez, a hegyes karmocskákhoz. A bundája puha, mint a selyem. Amikor megsimogatja azt a pirinyó fejecskét, a kis állat olyan dorombolásba kezd, hogy Anna-Karin zsebe remegésbe jön. A lány szívét beárnyékoló éjsötét oszolni kezd, és Anna-Karint elönti a szeretet.

Tudja, hogy nem lenne szabad magával hordani a macskakölyköt, de nem érez magában elég erőt, hogy egyedül járjon el otthonról. Még nem. Talán a jövő héttől.

Idáig viszonylag simán ment a dolog. Két hét telt el a tanévből, sőt, a már harmadik is elkezdődött anélkül, hogy bárki kiröhögte volna vagy kihajította volna a táskáját az ablakon. Eddig senki nem próbálta lelökni őt a lépcsőn, senki nem markolta meg a mellét úgy, hogy végül sírva fakadjon a fájdalomtól. Erik Forslund és Ida Holmström többször elhaladtak mellette a folyosón, és még csak rá se néztek.

Kilenc éve erről álmodozik, és most bekövetkezett.

Végre láthatatlanná vált.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kortrilogia.blog.hu/api/trackback/id/tr274864529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása